Pokretom do zdravlja

Bol u vratu

  • Vježbe
  • 10.06.2019.

Jednostavne vježbe koje će vam pomoći kod napetosti i bolova u vratu, glavobolje, vrtoglavice, bolova u čeljusti.

Ostali sadržaj

Bol u ramenu

Vježbe koje ću vam pokazati tretiraju tijelo kao cjelinu i potaknuti će stabilizacijske mišiće na obje strane da sudjeluju u radu ramena. Kada se to ostvari bol u ramenu će prestati, bez obzira u kojem području se javlja. Da vas ramena ubuduće ne bi boljela moraju se vratiti u neutralan položaj, a to će te postepeno ostvariti vježbajući ove vježbe.

...

Funkcionalno trčanje

Svrha ove vježbe je aktivirati kukove i pravilne obrasce kretanja. Funkcionalno trčanje reducira rotacije u torzu, zdjelici i kukovima, poticanjem svjesne izmjene fleksije i ekstenzije u donjem dijelu tijela, a torakalne ekstenzije u torzu. Ukoliko vam trčanje izaziva bol pokušajte vježbati trčanje na ovakav način između 5 do 60 minuta.

...

Vježbe za razvijanje svijesti

U ovom videu pokazati ću vam kako razvijati svijest na tjelesnoj razini, što će vam pomoći da umirite intelekt, vratite se u sadašnji trenutak, te tako bolje percipirate stvarne događaje oko vas. Ova jednostavna tehnika sastoji se od tri koraka: disanje, skakanje i promatranje.

...

Bol u kuku ili kukovima

U videu vam pokazujemo jednostavne testove koji će vam pomoći da ustanovite da li vam jedan kuk ne radi ili oba kuka nisu u funkciji, te na osnovi toga odaberete jednu od prikazanih serija vježbi. Probudite svoje kukove i otklonite bolove.

...

Vježbe za ured

Olakšajte si rad u uredu uz ovih osam jednostavnih vježbi, a s vježbama disanja osigurate si dovoljno energije za intelektualni rad.

...

Bol u leđima

Ovim jednostavnim i vrlo efikasnim vježbama otklinite bolove u leđima. Vježbe radite svaki dan u nizu kako su navedene, a ako želite cijelu seriju možete ponoviti i dva puta dnevno.

...